Oavsett om man ska sälja sitt hus eller har hyrt ett sådant och man ska flytta kan det vara klokt att se till att hus och trädgård håller sig i fint skick. Det kan vara klokt att se till att man inte bara låter trädgården förfalla under tiden man arbetar inomhus men samtidigt kan det vara svårt att hinna med allt. Men vad är klokt att ordna inför en flytt?

Göra huset fint

Inför en visning och annat koncentrerar man sig ofta på att göra huset fint inomhus. Ett tips kan vara att anlita flyttstädning i varberg för att också hinna med husets utsida. Det är inte helt enkelt att hinna få ordning på allt på egen hand. Man bör dock tänka på att ett fint och välvårdat hus ofta ger betydligt bättre betalt än ett hus som inte är så omskött.

En vacker trädgård säljer bra

Om det är så att man ska sälja sitt hus är det klokt att tänka på att en vacker trädgård ofta säljer in riktigt bra. Det kan alltså vara klokt att lägga lite extra fokus på det som befinner sig utanför huset. Inomhus vill många trots allt måla om eller liknande när de ska flytta in när huset väl är köpt men det är långt ifrån alltid husköpare vill lägga massor av pengar på att göra iordning trädgården det första man gör.

Om det finns en damm eller fontän kan det vara klokt att se till att man gör den ren inför en visning av huset och när foton till försäljningen ska tas bör blommorna inte se alltför vissna ut.

Ta med sina saker

Om man ska sälja sitt hus kan det vara så att man låter vissa saker ingå i försäljningen. Har man däremot hyrt ett hus och kanske kommit på kant med sin hyresvärd kan det vara lätt att känna att man inte vill ge hyresvärden något gratis. Då kan ett alternativ vara att man helt enkelt inte underlättar processen att hitta en ny hyresgäst. Ett helt lagligt alternativ är att ta med blommor, buskar, dekorationer och annat man själv satt i trädgården. Om man planterat ett träd kan man ta med det och fylla igen hålet med jord. Har man sat upp belysning kan man ta med den också. Som hyresgäst har man helt enkelt inte någon anledning att lämna kvar sådant man själv satt upp eller gjort i huset.

Trädgårdsskötsel efter årstiden

Om man ska flytta kan man dock inte alltid göra trädgården fin med nyplanterade blommor. Man får helt enkelt göra den trädgårdsskötsel som passar den aktuella årstiden. Under vintern räcker det till exempel med att skotta undan snö och kanske salta lite.