Även om trädgårdsarbete alltid har varit en hobby för många har det idag vuxit till att bli en riktig trend. Människor vill ha det lika snyggt utomhus som i sina hem och lägger därför ner mycket pengar och tid på att skapa den perfekta trädgården. Det finns mängder med olika sätt och placeringar som man kan använda sig av för att skapa sina drömmars trädgård, men det som är absolut viktigast är att man först planerar hur man vill att trädgården ska se ut.

Om du skulle göra en stor förändring i ditt hem skulle du planera innan, eller hur? Detsamma gäller för trädgården. Det finns vanligtvis två sätt att gå tillväga när man ska planera sin trädgård. Det ena är att ta hjälp av en professionell trädgårdsplanerare och det andra är att göra jobbet själv. Väljer du att anlita någon kommer du få räkna med att även betala denna person för arbetet, medan man istället betalar i tid om man utför planeringen själv.

Trots att det kan låta klurigt är det faktiskt enklare än vad man tror. Använd dig av ett vanligt papper och penna eller ta hjälp av ett planeringsverktyg online. Du kommer snabbt märka hur enkelt det är att komma igång och kanske är det till slut du som vill fakturera utan företag för att du har hjälpt dina grannar med samma typ av projekt. Att fakturera utan företag är det enklaste och smidigaste sättet att gå tillväga om man vill ta sin hobby till en ny nivå.

 

Börja med att mäta upp ytan som du har att arbeta med. Ett smart tips är att fokusera lite extra på den del av trädgården som vetter mot husets fönster, så att de som bor i huset kan beskåda den vackra trädgården även under regniga dagar. Det krävs sällan mycket för att få en vanlig trädgård att se inbjudande och väldesignad ut. Satsa på en riktigt snygg entré eller jobba mycket med olika höjder för att skapa en välkomnande plats. Glöm heller inte bort belysningen i trädgården, eftersom belysningen är avgörande för hur trädgården kommer att se ut om kvällarna eller på mörka höstkvällar.

Ett sista tips är att titta noga på vilka växter eller blommor man vill ha. Var ärlig mot dig själv om hur mycket tid du vill lägga på din trädgård och hur mycket tid du har möjlighet att spendera i den. Det finns många blommor och växter som klarar sig bra mest på egen hand, medan andra kan behöva mycket tillsyn och omsorg för att hålla sig fina och fräscha. Är du osäker på vilka växter som kan passa just din vardag kan du vända dig till butiker som säljer just utomhusväxter eller så vänder du dig till internet och söker fram bra alternativ. Titta även gärna på dina grannars trädgårdar och fråga om det är någon specifik växt eller blomma som du faller för.