När man håller på att städa i en trädgård kan det bli relativt mycket som måste slängas. Detta kan dock variera beroende på hur mycket man måste göra.

Om man ska hugga ner träd, anlägga grusgångar, sätta plattor och liknande behövs ofta mycket material av olika sort och dessutom behöver man ofta forsla bort överblivet trä och liknande till en återvinning. Om man inte har en stor bil, eller känner någon som kan frakta åt en kan det vara en bra idé att skaffa en släpkärra eller sätta ut en annons i tidningen om att det finns ved att hämta. Om man ska göra stora förändringar i trädgården kan det till och med löna sig att köpa en egen släpkärra. Då kan man enkelt hämta grus till gången, stenplattor till uteplatsen eller byggmaterial när man själv vill.

Om man inte ska göra fullt så många projekt i trädgården kan det räcka med att hyra en släpkärra då och då. Kanske kan man planera som så att man gör alla större projekt i samband med vårstädningen eller höststädningen istället för att man ska arbeta hela sommaren? Då kan man istället njuta av sin trivsamma trädgård och bara göra lite lättare sysslor när man känner för det.